Λιγα λόγια για όλους εμάς
Η Ρεγγίνα Αλεξοπούλου είναι διπλωματούχος καθηγήτρια κλασσικού και σύγχρονου χορού απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου με καθηγητές τους Λεωνίδα Ερενίδη, Kalina Bogoeva, Boriana Rizova, Guess Mihov, Νένα Παπαγεωργίου, Βάσω Μπαρμπούση, Μαρία Κυνηγού, Λευτέρη Δανδράκη, Ελένη Ζαμπούρα, Μάρη Χατζημιχάλη. Την περίοδο 1992-1993 έκανε την εκπαίδευση πάνω στην μέθοδο διδασκαλίας του Vaganova Classical Ballet System με tutor την Kalina Bogoeva και άλλους καθηγητές της ακαδημίας National Music Academy “Pancho Vladigerov στην Βάρνα -Βουλγαρία για τα επίπεδα pre ballet, 1ο ,2ο ,3ο ,4ο και 5ο Grade και απέκτησε την νόμιμη πιστοποίηση διδασκαλίας της μεθόδου.
Την περίοδο 1987 -1989 έκανε μετεκπαίδευση στο Παρίσι στον σύγχρονο χορό με καθηγητές Peter Goss, Ruth Barnes,Emmanuelle Lyon, Carolyn Carlson, lary Lelong, ιστορικούς αναγεννησιακούς χορούς με τον Andrea Francalacci και χοροί Κάρακτερ με την Nadejda Loujine κ.α.
Όταν επέστρεψε από την Γαλλία άρχισε να εργάζεται σαν καθηγήτρια χορού στην σχολή μπαλέτου της Κας Βέρας Καραγιαννίδου-Αλεξοπούλου και το 1995 έγινε καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης του χορού. Διοργάνωσε και διοργανώνει σεμινάρια με Έλληνες και ξένους δασκάλους για τεχνική μπαλέτου, pas de deux, σύγχρονου χορού, Κάρακτερ, Φλαμένκο, διδασκαλίας Χίπ χόπ, δημιουργικού χορού για παιδιά.
Από το 1997 που ίδρυσε την ομάδα σύγχρονου χορού ΙΑΣΙΣ μέχρι και το 2014 χορογραφούσε για την ομάδα και παρουσίαζε τα έργα της σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στα Φεστιβάλ του σωματείου Ελλήνων χορογράφων.
Το 2004 ξεκίνησε την εκπαίδευση της μεθόδου Φέλντεκραις στο ινστιτούτο Accord Mobile στο Παρίσι, όπου και αποφοίτησε το 2008 με το Certificat du praticien de la methode Feldenkrais.
Το 2015 εκπαιδεύτηκε στην ρωσική μέθοδο μπαλέτου Legat της Russian Ballet Society για τα επίπεδα Junior & Primary και απέκτησε το Teaching certificate. Επίσης το 2010 παρακολούθησε την εκπαίδευση του PBT (Progressive ballet technique), to 2021 την εκπαίδευση του Acrobatic Arts και το 2023 την μέθοδο syllabus σύγχρονου χορού Rambert Grades όπου και απέκτησε το teacher’s certificate.
Η Στεφανή Τσάκωνα Καθηγήτρια χορού, performer, χορογράφος, σκηνοθέτις, σεναριογράφος, πιστοποιημένη καθηγήτρια Hatha yoga.
Πτυχία από την Ακαδημία χορού “Iwanson International School of Contemporary Dance” (Μόναχο) και από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μάνου “(Αθήνα).
Σπουδές στη σχολή χορού Alvin Ailey American Dance School (Ν. Υόρκη). Master Yoga Teacher Training από το Yoga & Budo Center (500 Hour)
Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στην Δραματική Σχολή του H. Berghof (Ν. Υόρκη) και στη σχολή “Βεάκη” (Αθήνα).
Eπί σειρά ετών πήρε μέρος σε σεμινάρια Butoh με τους Masaki Iwana, Sumako Koseki, Katsura Kan και Moeno Wakamatsu, Katsura Kan.
Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιάννη Ρήγα, Κυριακή Σπανού, Λένα Φιλλίποβα, Άσπα Κυρίμη, Μάνια Παπαδημητρίου, Αναστασία Κουμίδου Χρήστο Σουγάρη κ.ά.
Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό στην Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης καθώς και στις Δραματικές Σχολές “Αρχή”, “Μοντέρνοι Καιροί” και “Θέατρο των Αλλαγών” στην Αθήνα.
Χορό στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού της Δήμου Θεσσαλονίκης, “Σόφη Κατσούλη" και Ακαδημία Χορού ΙΕΚ "Ακμή" Αθηνών καθώς και σε πολλές ερασιτεχνικές σχολές χορού.Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στην σχολή χορού Βέρας & Ρεγγίνας Αλεξόπουλου.
Το 1996 ίδρυσε την χοροθεατρική ομάδα “Μάγμα”. Μερικά από τα χοροθετρικά έργα που έχει παρουσιάσει: “Ο δρόμος”, “Ανήρ συν γυναιξί”, “Στην σκιά και το φως” (1996), “Μεταμορφώσεις μέσα στο τίποτα” (2003), “το Λάθος” (2004), “Περί.. Ψυχής” (2005), “Jetzt” (2010), “Ιδεογράμματα Ι, ΙΙ” (2009-2013)., Περί σώματος (2019) Έγραψε και σκηνοθέτησε την παιδική παράσταση ‘’Η μαγική ιστορία του βιβλίου” (Θέατρο Αλκμήνη 2015-2016).
Το 2000-2015 ίδρυσε και διηύθυνε το Dance Studio Magma.
Μερικά από τα σεμινάρια κίνησης και αυτοσχεδιασμού που παρέδωσε είναι: στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Αθήνα) με θέμα “ο χώρος και ο χρόνος στην Performance Art” και “το ανθρώπινο σώμα ως γλυπτική οντότητα”. Στα διεθνή μουσικά σεμινάρια “Βερτίσκος” (Βερτίσκο), στη σχολή Συν-Κίνηση (Χανιά-Κρήτη). Στο Dance Studio Magma (Αθήνα) παρέδωσε σειρά συμεναρίων σε συνεργασία με την Ψυχολόγο-Χορογράφο Ρένα Κωνσταντάκη με τον γενικό τίτλο “ΟΝ η ψυχοσωματική ενεργοποίηση μέσω της κίνησης”
Η Τάνια Μιλτένοβα γεννήθηκε στην Βουλγαρία και αποφοίτησε από το Κρατικό Ινστιτούτο Leningrad – Ακαδημία Vaganova, στην Αγία Πετρούπολη και από την Εθνική Μουσική Ακαδημία "Pantcho Vladigerov" στην Σόφια.
Έχει διδακτική εμπειρία 30 χρόνων σε τεχνική κλασικού μπαλέτου, τεχνική pointe, variations, pas de deux και χορογραφία.Δουλεύει με προχωρημένους και σπουδαστές προ-επαγγελματικού επιπέδου για την προετοιμασία τους για εξετάσεις. Επίσης, εργάζeται ως «coach» με επαγγελματίες χορευτές και δασκάλους χορού, καθώς και σπουδαστές που συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.
• Έχει χορογραφήσει την «Coppelia”, Youth Ballet (2019)
• «Δον Κιχώτης», Σχολή Χορού Καφαντάρη, Θεσσαλλονίκη (2014)
• και πολλές θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα, Λάρισα, Κρήτη, Κύπρο
• Χορογράφος σε Κινηματογραφική Παραγωγή:
• “ Ινδιάνοι“ αμερικανική ιστορία (2013), Σκην. Δημήτρης Μελέτης
• Συμμετοχή ως «coach» σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού με διακρίσεις:
◦ Ελλάδα, Διαγωνισμός “K. Παυλάκη” (2012-2018)
◦ Κύπρος, Λάρνακα (2012-2019)
◦ Αγία Πετρούπολη (2011)
◦ Βερολίνο (2011)
• Μέλος Κριτικής Επιτροπής «Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» (2002)
Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της Εθνικής Όπερας της Σόφιας και στο Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς νέων χορευτών στη Βάρνα (Βουλγαρία), Μόσχα (Ρωσία), Τζάκσον (USA), με διάκριση στην Οσάκα (Ιαπωνία).
H Στέλλα Ιακωβάκη είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου και του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού μπαλέτου και ρεπερτορίου σε Ελλάδα και Βουλγαρία με τους Kalina Bogoeva, Boriana Rizova, Tania Miltenova και Liza Basova. Καθώς και σύγχρονου χορού (συστήματα Limon-Release-Cunningham) και αυτοσχεδιασμού με τους Πέρσα Σταματοπούλου, Μάρω Γρηγορίου, Μαρία Κουσουνή, Μαρία Τσουβαλά, George Elkin, Γιάννη Καρούνη, Πλωτίνο Ηλιάδη, Μαρίνα Αντωνίου και Αντώνη Αντωνίου.
Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάριο ρυθμικής και ελεύθερης κίνησης για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών με την Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα όπως και σεμινάριο διδασκαλίας του ρώσικου συστήματος μπαλέτου Vaganova για παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.
-
Από το 2007 εργάζεται ως καθηγήτρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού σε ερασιτεχνικές σχολές χορού και χορογραφεί στις μαθητικές παραστάσεις.
-
Ως μαθήτρια έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς χορού κατακτώντας την 4η θέση στο μπαλέτο νέων.
-
Ως επαγγελματίας χορεύτρια συμμετείχε σε παραστάσεις με την ομάδα σύγχρονου χορού Ίασις στα Φεστιβάλ του σωματείου Ελλήνων χορογράφων.Στην παράσταση «Δοκίμιο στην Αντιγόνη» με την ομάδα Studio Ballet.
-
Σε δική της χορογραφία έχει χορέψει για το κλείσιμο της παράστασης «Θα βάλω στο μαντήλι σου τρία καλά του κόσμου...» με το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας στο θέατρο Παλλάς.
Η Εύα Κοντογιάννη είναι επαγγελματίας στον χώρο του χορού και της ευεξίας με εξειδίκευση στον σύγχρονο χορό. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Ραλλού Μάνου (Μοραγέμου) και είναι κάτοχος διπλώματος του αγγλικού συστήματος ISTD.
Διαθέτει πιστοποίηση ως yoga και pilates instructor, ενώ έχει δημιουργήσει και συμμετάσχει σε ομάδες σύγχρονου χορού, με επιτυχίες σε διαγωνισμούς όπως World Of Dance, Athens Dance Festival, κλπ. Επίσης, έχει διατελέσει κριτής σε διαγωνισμούς σύγχρονου χορού.
Η Λίνα Χατζηράπτη άρχισε χορό σε ηλικία 10 χρόνων. Από το 1985 έως το 1987παρακολούθησε μαθήματα κλασικού χορού και σύγχρονου χορού στη Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου.
Από το 1987 έως το 1988 στη Σχολή Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου. Ήταν μαθήτρια επί σειρά ετών της Donka Kousmova. Από το 1989 εως το 1990 παρακολούθησε μαθήματα Jazz στην Σχολή της Αννίτας Καυκά.
Από το 1990 έως το 1993 παρακολούθησε μαθήματα κλασικού, σύγχρονου χορού και Ρυθμικής στη Σχολή Μοριάνοβα – Τράστα, με καθηγητές τους:
Σόνια Μοριάνοβα, Λίλη Τράστα, Δήμητρα Καραγιαννοπούλου, Ντάκο Στούνυ, Εριφύλη Εφραιμίδου, Μαρία Κυνηγού. Από το 1993 έως το 1996 ήταν σπουδάστρια του επαγγελματικού τμήματος της Σχολής Χορού Μοριάνοβα – Τράστα από όπου και έλαβε Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού.
Από το 1996 είναι Διπλωματούχος Καθηγήτρια χορού του ΥΠΠΟ. Το καλοκαίρι του 1996 παρακολούθησε σεμινάριο κλασικού χορού και Jazz στην κρατική Ουγγρική Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης. Το Ακαδημαϊκό έτος 1996 -1997 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κρατική Ουγγρική Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης (Magyar Táncművészeti Főiskola) με καθηγητές τους: Szőnyi Nóra, Dvorsky Erszébet.
Από το 1997 μέχρι το 2024 (ήτοι για 27 χρόνια) δίδαξε Κλασικό Χορό σε τμήματα παιδιών φυτωρίου και ενηλίκων, στην Σχολή Χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου χορού.
Η Έμμα Ακριτίδου, γεννήθηκε και σπούδασε πιάνο και κλασική μουσική στην Ρωσία.
Στην Ελλάδα πήρε το πτυχίο κλασικού πιάνου από το Ωδείο Τσαϊκόφσκι με άριστα παμψηφεί.
Πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου με προϋπηρεσία 30 χρόνων στο ρωσικό σύστημα.
Πιανίστα στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα -Τράστα.