top of page

Τα Παιδικά τμήματα του Μπαλέτου

Προπαιδεία 3-4 ετών

Οι πολύ μικροί χορευτές διασκεδάζουν και μαθαίνουν τις βάσεις του μπαλέτου με αυτή την πολύχρωμη εισαγωγή στον χορό για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον υπέροχο κόσμο της τέχνης .

Μέσα απο δημιουργικά παιχνίδια, φαντασία, ρυθμό, πηδήματα, στροφές, ασκήσεις στο πάτωμα και στην όρθια θέση, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στο σώμα του και την κίνηση του και κερδίζει σε κοινωνικότητα και ομαδική αναγνώριση.

Scan_20200729%20(37)_edited.jpg
GRADE 1
IMG_3739_edited.jpg

Βασικό επίπεδο
Στην ηλικία απο 5 ετών και άνω μπορούν να ξεκινήσουν την βασική εκπαίδευση του μπαλέτου με τρόπο διασκεδαστικό & δημιουργικό. Για τα παιδιά άνω των 6 ετών εκτός το βασικό μάθημα του μπαλέτου, υπάρχει το κάρακτερ, το μάθημα σύγχρονου χορού και το χιπ χοπ (απο 9 ετών). Οι μικροί μαθητές μπορούν επίσης να κάνουν ενα συνδιασμό μαθημάτων δυο η τρεις φορές την εβδομάδα απο μία η δύο ώρες την κάθε φορά και να απολαμβάνουν τα διαφορετικά είδη χορού.

GRADE 2-3-4
IMG_7618_edited.jpg

Μεσαίο επίπεδο

Για τα παιδιά απο 9 ετών και άνω, η σχολή Αλεξοπούλου προσφέρει μία γκάμα μαθημάτων που περιλαμβάνει μπαλέτο, pointes, repertory, σύγχρονο, μοντέρνο, Hip Hop. Ενέργεια, Διασκέδαση, δυνατή τεχνική ενθαρρύνουν τα παιδιά να έχουν την ευκαρία να εξελιχθούν και να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Ενα παιδί που παρακολουθεί μπαλέτο στο GRADE 5  και INTERMEDIATE FOUNDATION έχει τις σωστές βάσεις και τα προσόντα να κάνει συνδιαστικά σύγχρονο χορό, τζαζ η χιπ χοπ. Και πάλι όλα εξαρτώνται απο την διάθεση  να προχωρήσει κανείς και έτσι τα παιδιά που δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία μπορουν να δοκιμάσουν τα μαθήματα και να ενταχθούνμε την βοήθεια και καθοδήγηση των καθηγητών μας.

GRADE 5, INTERM.FOUNDATION

Πιστοποιημένο Κέντρο

acrobatic arts_edited.png

Η σχολή μας είναι πιστοποιημένο κέντρο και οργανώνει εξετάσεις

για την πιστοποίηση 

του επιπέδου των μαθητών σύμφωνα με το syllabus του Acrobatic Arts

BALLET

2

GRADE

BALLET

3

GRADE

BALLET

4

GRADE

kids

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ

ΧΟΡΟΣ

kids

HiP - HOP

ΧΟΡΟΣ

JΑΖΖ

kids

ΧΟΡΟΣ

ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΣ

kids

ΧΟΡΟΣ

5-7 ετών 

6-8 ετών 

8-10 ετών 

   6 - 8  ετών   &   
9 - 11 ετών

 9 - 11 ετών

   6 - 8  ετών   &   
9 - 11 ετών

   4 - 6  ετών  &
7 - 10  ετών

BALLET

5

GRADE

FOUNDATION

12+

INTERMEDIATE

teens

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ

ΧΟΡΟΣ

ΧΟΡΟΣ

teens

HiP - HOP

ΧΟΡΟΣ

teens

JAZZ

9-11 ετών 

10-13 ετών

9 - 11 ετών
και από 12 +

από 12 +

από 12 +

IMG_7577_edited.jpg
gisele_edited.jpg

Προχωρημένο επίπεδο

Μόλις τα παιδιά μας κλείσουν τα 13 χρόνια τους, τα ονομάζουμε τα «μεγάλα» μας. Οι μαθητές μας σε αυτήν την φάση, έχουν χορέψει σε πολλές παραστάσεις, έχουν δώσει αρκετές φορές εξετάσεις, έχουν γενικά  ολοκληρωμένη γνώση και τεχνική.

Όσο προχωράμε ο πήχης ανεβαίνει και τα παιδιά καλούνται να είναι συνεπή στα μαθήματα τους, συγκεντρωμένα σε κάθε τι νέο που μαθαίνουν και να δουλεύουν ολο και πιο πολυ την τεχνική τους. Βέβαια, είναι η στιγμή  που απελευθερώνεται η έκφραση και η προσωπικότητα του χορευτή και αυτή είναι η χαρά και η ανταμοιβή των μαθητών μας.  Στο προεπαγγελματικό αυτό στάδιο που βρίσκονται οι μαθητές μας, αρχίζουν να οραματίζονται την καριέρα τους. Για εκείνον που θα θελήσει να συνεχίσει τις σπουδές του επαγγελματικά στην Ελλάδα η στο εξωτερικό, να γίνει δηλ. χορευτής κλασσικού χορού η σύγχρονου χορού, χορευτής στο musical theatre, καθηγητής χορού η χορογράφος.

Τώρα είναι η κατάλληλη ηλικία οπου γίνονται οι ζυμώσεις και με την καθοδήγηση και βοήθεια των καθηγητών, δεν  είναι δύσκολο μετά συζητήσεων και  σκέψεων και να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον.

Η σχολή Αλεξοπούλου προετοιμάζει τους μαθητές της και τους εφοδιάζει με γνώσεις, σωστή τεχνική αλλά και φυτεύει τον σπόρο που θα αποφέρει καρπούς.

INTERMEDIATE, ADVANCED, SOLOIST

Πιστοποιημένο Κέντρο

ballet logos_edited.png

Η σχολή μας είναι πιστοποιημένο κέντρο και οργανώνει εξετάσεις για την πιστοποίηση του επιπέδου των μαθητών σύμφωνα με το syllabus του Russian Ballet Society (Legat)

και  της Vaganova Method

13+

INTERMEDIATE

FOUNDATION

14+

ADVANCED

ONE - TWO

15+

ADVANCED

DIPLOMA

16+

ADVANCED

χορός

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΜΟΣ

HOP

χορός

HIP

  ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΥΠΠΟΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Άλλα παιδικά τμήματα της σχολής

bottom of page